Jim Van Tongerloo

Team Lead Oracle ERP Cloud bij SiNube

Tijdens mijn studentenjaren bezocht ik een jobbeurs voor Handelsingenieurs. Hier ontdekte ik dat wel echt een job wilde waarbij de combinatie tussen Finance/Logistics en ICT werd gemaakt. Informatica boeide me immers al jaren. Ik ben een Handelsingenieur van opleiding en heb achteraf gezien wel een klein beetje spijt van het feit dat ik niet voor Handelsingenieur in de Beleidsinformatica heb gekozen.

Alles is echter op zijn pootjes terecht gekomen, vandaag ben ik Team Lead Oracle ERP Cloud bij SiNube. Ik neem je mee in mijn verhaal!

Na mijn studies (en door die jobbeurs) ben ik gestart bij een groot consultancy bedrijf, waar ik onmiddellijk een opleidingstraject kreeg: ik werd klaargestoomd als ERP Implementation Consultant. Grote opdrachten bleven echter uit en ik zat te vaak “op de bank” voor iemand aan het begin van zijn carrière.

Dankzij Brent van Accter (zusterbedrijf van SiNube en ook behorende tot de RMC cluster) mocht ik op sollicitatiegesprek komen bij RMC. Na het tweede gesprek was ik overtuigd: ik kende de locatie, ik kende Brent door onze gemeenschappelijke vriendenkring en de bedrijfssfeer vond ik geweldig. Alsook het feit dat wij met enkele mensen het Cloud-gebeuren binnen RMC mochten uitbouwen, was voor mij een leuke en boeiende uitdaging.

In oktober 2015 startte ik bij RMC, het moederbedrijf van SiNube. Na enkele jaren zijn we ons gaan focussen op het Cloud-gebeuren en is SiNube ontstaan: een leuke woordspelling van ‘Yes Cloud’! “Si” is “ja” in het Spaans, “Nube” is wolk.

Wij houden ons bezig met het Cloudproduct van Oracle ERP. RMC deed het met Oracle E-Business Suite bij grote klanten. Wij bij SiNube focussen ons puur op het ERP Cloud-gebeuren van Oracle. Toen we genoeg mensen hadden die zich uitsluitend wilden focussen op Oracle Cloud, is SiNube opgestart.

Wat wij doen, is het implementeren van Oracle ERP Cloud Fusion bij de grote Mid-Market/Enterprise level bedrijven. De focus ligt op de publieke sector en financial services bedrijven. Maar we zouden in de toekomst graag een nog grotere markt aanspreken.

Daarom is het ook altijd een grote plus dat nieuwe collega’s een financiële achtergrond of ervaring in de business hebben opgebouwd. Mensen die accountancy hebben gestudeerd of jaren op de boekhoudafdeling van een bedrijf hebben gewerkt en die nu het volgende denken: “het systeem interesseert me meer dan het boekhoudkundige zelf”. Zulke mensen kunnen we gebruiken in ons team.

Op die manier hebben we al nieuwe collega’s in het verleden aangetrokken: ze werkten op een boekhoudafdeling, werden door de ICT-afdeling bij een implementatie betrokken en ze merkten dat hun interesse meer uitging naar de implementatie van het systeem dan het loutere boekhouden in hun bedrijf.

Maar zeker ook mensen met studies in IT of Supplier Chain komen in aanmerking indien we als bedrijf willen groeien!

“Hier bij SiNube krijgen we de vrijheid om ons werk te doen, en het belangrijkste: onze input wordt erkend en gewaardeerd. We zijn hier een echt persoon en we mogen ons pad zelf kiezen om expert te worden.”

– Jim Van Tongerloo, Team Lead Oracle ERP Cloud

Wat ik steeds tegen toekomstige collega’s zeg? “Je moet pro-actief zijn. We houden je “handje” niet blijvend vast. Je moet werk zien en dat vastpakken. Of als je tijd hebt, mag je zelf iets vastpakken en daarmee verdergaan. Je kan hier dus echt jezelf ontwikkelen en dat is fijn.”

Hoe mijn dag eruit ziet? Dat hangt echt van welke fase we bij de klant hebben bereikt. Ofwel zitten we in de design-fase: Workshops met de klant over hoe hun systemen nu werken en hoe die in de toekomst moeten werken. Dan doen we de configuratie, testen we, laten we het valideren door de klant. We doen data-migratie en configuratie en dan gaan we uiteindelijk live. De doorlooptijd van het hele project varieert van 6 maanden tot zo’n 2 jaar.

Sinds kort is mijn rol wel veranderd: ik ben niet enkel meer ERP-consultant maar ik ben ook Teamlead Oracle ERP Cloud binnen SiNube. Ik houd me nu ook meer bezig met het sturen van het team, opvolging van projecten, de commerciële kant van offertes en zoveel meer!

Ik vind mijn job zeer gevarieerd. Geen enkele dag is hetzelfde. Wetende dat ik dit met een geweldig team doe, maakt me echt een gelukkig mens.

Vaardigheden

 • Proactief kunnen werken
 • Willen werken
 • Achtergrondkennis van ERP en Cloud is een nice to have
 • Financiële en/of logistieke kennis is een must
 • Analytisch
 • Probleemoplossend denken
 • Zelfstandig werken
 • Teamplayer
 • Affiniteit met ICT

Values

Loyaliteit

Harde werker

Samenhorigheid

Drivers

Leuke sfeer

Verschillende diverse projecten

Impact maken bij de verschillende partijen “kijk eens wat we hebben kunnen doen”

Coaching

Contacteer ons nu!

Meer weten over ons en Jim?

  Menu