Kent u de voordelen van een gecentraliseerde forecastingstool?

De Belgische economie herneemt en groeit, u leest het wellicht vaker in de geschreven pers. Bedrijven rekruteren om hun ambities waar te maken en investeren in nieuwe technologie en infrastructuur om het de bestaande werknemers aangenamer te maken gedurende de werktijd op kantoor.

Bij groei hoort ook een financiële planning op langere termijn.

Moderne bedrijven zoeken de juiste tools, die hen toelaten deze verdere groei te ondersteunen om zo de juiste keuzes te kunnen maken.

Een financiële forecast maken in Excel was lange tijd de norm, maar hoort niet langer thuis in een moderne finance omgeving.

Het gebruik van Oracle Planning & Budgeting, in combinatie met een degelijke implementatie door Sinube, stelt u in de mogelijkheid om de financiële situatie van uw bedrijf op verschillende onderbouwde manieren accuraat te gaan voorspellen.

Uit de laatste klantengesprekken concludeer ik dat de exponentiele groei van onze klanten de vraag naar betere forecastingtools nadrukkelijk stimuleert. Groei impacteert vaak de flexibiliteit van kosten binnen een organisatie en daardoor wenst men high-end tools te gebruiken om hier een krachtig antwoord op te kunnen bieden.

Oracle Enterprise Planning & Budgeting Cloud Cloud  voorziet in verschillende opties die kunnen worden geconfigureerd afhankelijk van de noden. Eenvoud, flexibiliteit, duidelijkheid, aanpasbaarheid en eenheid van waarheid zijn de pijlers waarin de door ons geïmplementeerde software excelleert.

Klanten geven aan dat iedere verandering ten opzichte van de klassieke Excel-sheet veelal een verbetering is. Doorgaans worden die bestanden zo omslachtig, groot in omvang en zijn er te veel versies van eenzelfde document in omloop dat het zelfs voor een doorwinterde medewerker niet langer mogelijk is om te gaan consolideren. Het begroten van de kosten is aldus een zeer arbeidsintensief proces geworden. Door middel van het gebruik van een centrale planningstool geeft u uw werknemers meer tijd om “value added” taken uit te voeren.

Ik lijst voor u graag enkele voordelen op van Oracle Cloud Enterprise Planning & Budgeting:

  • U heeft de variabelen in de hand en maakt zo onmiddellijk honderden verschillende scenario’s
  • U maakt de prognoses zowel handmatig als geautomatiseerd
  • U maakt hierdoor de berekeningen helderder en sneller, én uiteraard in real time
  • Alle waarden worden bovendien onmiddellijk bijgewerkt en zichtbaar voor alle medewerkers
  • Corrupte bestanden behoren voorgoed tot het verleden
  • Geen handmatige tussenkomt indien gewenst, dus uiteraard minder kans op menselijke fouten
  • U beschikt over de mogelijkheid om mooie visuele rapporten maken; U weet dat grafieken vaak makkelijker verteerbaar zijn dan cijfers
  • U bent vrij in het definiëren van rechten en rollen. Zo maakt u ook eenvoudig view-gebruikers
  • U heeft veel meer tijd over voor andere dingen

Functioneel gezien moet u wel keuzes maken tussen het definiëren van details en bijhorende nauwkeurigheid ten opzichte van de snelheid van werken en bijhorende efficiëntie. Hier helpen wij u graag mee verder.

Sinube zorgt samen met u voor het uittekenen van uw planningsmodel. De tijdinvestering die we samen maken zult u eenvoudig recupereren door de vlotheid van plannen in de toekomst.

Bent u ook nieuwsgierig naar makkelijke, moderne en efficiënte Cloud Software om het financieel plannen eenvoudiger te maken?

Laat uw gegevens vrijblijvend achter via de contactpagina.

Wij doen er alles aan om snel met u contact op te nemen.

Groeten,

Lucas Van Butsele

Previous Post
Sinube Customer Connect Day 2018
Next Post
Financial Planning & Budgeting Fixed Scope Offerings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu